Available departures

We are sorry, there are no cabins available at this cruise at the moment

Dolenjske Toplice

Dolenjske Toplice

 

Dolenjske Toplice ležijo na zahodnem obrobju Novomeške kotline ob potoku Sušica in križišču lokalnih cest iz Novega mesta, Soteske in Podturna. V zgodovini je bila prva pisna omemba kraja leta 1228. Ponujajo vam ogromno možnosti za zapolnitev prostega časa.

 

Če imate radi športne aktivnosti, lahko bivanje v Dolenjskih Toplicah izkoristite za tek ali sprehode po organiziranih  poteh, na bližnjih igriščih lahko igrate tenis, košarko, odbojko, nogomet ali pa se preizkusite v vodnih športih na reki Krki in Kolpi (rafting, kajak, čolnarjenje). V Dolenjskih Toplicah z okolico, najdete tudi kar nekaj znamenitosti. Obisk Baze 20, Gradu Soteska ali Kočevski rog so le nekatere od teh. Ogledate si lahko tudi zeliščni park na Kmetiji Plavica, za sproščanje pa obiščete Wellness center Balnea. V bližnjih restavracijah in gostilnah si lahko potešite lakoto in žejo s pristno kulinariko. V Športnem centru K2M ponujajo tudi možnosti izposoje kolesa za hitrejše premagovanje razdalj ali aktivno kolesarjenje. V kolikor pa vas zanima ribarjenje, pa se vam ponuja odlično izhodišče tudi za to. V zimskem času se odpira še dodatna možnost kot razne aktivnosti na bližnjem Smučišču Bela.

Športne aktivnosti

Baza 20

Kolesarjenje

Grad Soteska

Kočevski Rog

Kmetija Plavica

Kulinarika

 

Read more

Rafting Krka

Krka je najslikovitejši del dolenjske kraške pokrajine, s tisočletnimi lehnjakovimi slapovi in pragovi, ujetimi v rečno sotesko, bogatim rastlinjem in živalstvom, slikovitimi mlini in lesenimi mostovi ter tisoči detajlov, ki so vedno drugače skrivnostni ter se spreminjajo ob vsaki igri svetlobe in vsaki spremembi vodostaja. TRASA 1: Zagradec - Šmihel (6 km / 1 ura) 11 slapov višine 1-4 m; Cena: €20 na osebo TRASA 2: Zagradec - Žužemberk (14 km / 2 uri) 16 slapov in jezov; Cena: €25 na osebo POPUSTI: 25% za otroke, 10% za dijake in študente Cena vključuje neoprensko obleko (3 mm), rešilni jopič, čelado, najem vodnika in prevoz po koncu spusta nazaj na štartno mesto. S seboj udeleženci prinesejo obutev za v čoln, rezervno spodnje perilo ali kopalke in brisačo. Najmanjše število za izvedbo izleta je 6 oseb. Po izletu možnost zaključnega piknika s športnimi aktivnostmi. Vsako leto se za rafting izlet z nami odloči okoli 1500 gostov iz Slovenije in tujine, med katerimi so tudi gosti Krke Zdravilišča, uprave podjetij in sindikati, šole, mladinski tabori in družine. Dejavnost opravljamo visoko usposobljeni in dobro opremljeni. Aktivno sledimo novostim in upoštevamo nove trende iz vidika varnosti in kvalitete plovbe. Na voljo imamo popolno opremo za 70 oseb in 10 raftov. Izbrana oprema zagotavlja popoln užitek in varnost. Izlet spada med manj zahtevne, zato se ga lahko udeležijo vsi, ki so zdravi in znajo plavati. Za informacije/rezervacije nam pišite na e-mail ali pokličite na 07/30-66-830 ali 041/887-362.

Kajak Krka

S kajakaškim spustom po reki Krki vam ponujamo nekaj, kar današnji človek najbolj potrebuje - aktivni oddih. Kajakaški izlet po Krki vam bo napolnil baterije. V ta namen imamo na voljo vso potrebno opremo, ki jo potrebujete za tak izlet, urejeno logistiko prevozov na štart in cilj veslanja ter usposobljene vodiče. TRASA 1: Lese - Zagradec (5 km / 1 ura in pol) Cena: €25 na osebo TRASA 2: Lese - Šmihel (9 km / 2 uri in pol) Cena: €30 na osebo TRASA 3: Novo Mesto - Otočec (10 km / 2 uri in pol) Cena: €25 na osebo Cena vključuje vso pripadajočo opremo. Po izletu možnost zaključnega piknika s športnimi aktivnostmi. Za izlet ni potrebno nikakršno kajakaško predznanje, saj vas po reki popeljejo izurjeni vodiči z večletnimi izkušnjami. Zaradi številnih slapov v zgornjem toku reke Krke je izlet izjemno atraktiven tudi za izkušene veslače, zaradi specifičnosti reke Krke pa resničen užitek tudi za tiste, ki pri nas prvič sedejo v kajak. Za informacije/rezervacije nam pišite na e-mail ali pokličite na 07/30-66-830 ali 041/887-362.

Piknik Krka - Žužemberg

LOKACIJA PIKNIKA: Žužemberk, na livadi ob reki Krki V primeru poslabšanja vremena je na voljo brunarica za 50 ljudi! Možnost nočitve v šotorih ali bližnjih Dolenjskih Toplicah. Izredno ugodna ponudba rib na žaru (€7) in ostale hrane po naročilu. Možne športne aktivnosti: VODENI IZLETI S KAJAKOM ALI RAFTOM, VOŽNJA S KANUJEM, ODBOJKA NA MIVKI, NOGOMET NA TRAVI, JAHANJE KONJ, VOŽNJA Z ZAPRAVLJIVČKOM, LOKOSTRELSTVO, KOPANJE V KRKI.... Za informacije/rezervacije nam pišite na e-mail ali pokličite na 07/30-66-830 ali 041/887-362.

Smučanje

test